Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon neuspjelog razgovora s kraljicom, za Harry i Meghan zauvijek zatvorena vrata Dvora

Preuzmite sliku

Princ Harry i Meghan Markle potvrdili su kraljici Elizabeti II. da se neće vratiti kao aktivni, radni članovi kraljevske porodice, priopćila je danas Buckinghamska palača.

Odluka je donesena nakon razgovora između princa Harryja i članova kraljevske porodice. Harryju i Meghan oduzeti su svi počasni naslovi i pokroviteljstva.

“Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potvrdili su njezinom veličanstvu kraljici da se neće vratiti kao radni članovi Kraljevske porodice”, potvrdio je glasnogovornik Buckinghamske palače.

“Nakon razgovora s vojvodom, kraljica je pismeno potvrdila da odstupanjem iz kraljevske porodice nije moguće nastaviti s odgovornostima i dužnostima koje proizlaze iz života u javnoj službi”, nastavlja se u priopćenju.

“Počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva koja su držali vojvoda i vojvotkinja bit će vraćeni Njezinu Veličanstvu, prije nego što budu ponovno raspodijeljeni među radnim članovima Kraljevske obitelji.”

“Iako su svi tužni zbog svoje odluke, vojvoda i vojvotkinja ostaju vrlo voljeni članovi obitelji”, ističe glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Sussexa. Ali istina iza ovih riječi jest da je kraljici prekipjelo. Harryju i Meghan vrata Dvora su zatvorena i za njih više nema nazad.

“Kao što dokazuju njihov rad tijekom protekle godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i dalje su predani svojoj dužnosti i službi u Velikoj Britaniji i širom svijeta, te su pružili svoju kontinuiranu podršku organizacijama koje su predstavljali bez obzira na službenu ulogu. Svi mi možemo služiti. Služba javnosti je univerzalna”, zaključuje se u priopćenju. Ovim finalnim riječima Harry i Meghan ističu da im titule nisu važne kako bi nastavili činti dobro i pomagati ljudima. (jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje