Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Najmoćnija žena Katara: Imala 6 doktorata, a sa 63 godine izgleda mlađe od kćerke

Preuzmite sliku

Svjetsko prvenstvo u Kataru obilježile su mnoge žene fudbalera i navijačice, ali jedna žena je privukla ogromnu pažnju javnosti i svjetskih medija.

U pitanju je lijepa Moza bint Nassser koja je udajom za katarskog šeika i bivšeg emira, postala najmoćnija Arapkinja, a sa njim je dobila i sedmoro djece.

Šejha Moza bint Naser je jedna od tri žene bivšeg emira Katara i majka novog vladara zemlje katarskog emira i najmoćnija je žena u Kataru. Ona se često pojavljivala u javnosti i uvijek je pratila supruga na službenim putovanjima, pa je tako i skrenula pažnju na sebe, svojim izgledom, stavom i ponašanjem.

Forbes ju je uvrstio u 100 najmoćnijih žena svijeta, a pored toga, Moza može da se pohvali i zavidnim obrazovanjem te ima čak 6 doktorata. A spada u jednu od najliberalnijih žena u arapskom svijetu, prenosi Kurir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moza bint Nasser (@mozabintnasser)

Međutim, ono o čemu se ipak najviše polemiše posljednjih dana je njeno lice koje ne otkriva koliko godina ima Moza. Naime, iako ima 63 godine, Moza izgleda daleko mlađe, mnogi tvrde da je mlađa čak i od kćerke Hajnd bin Hamad koja takođe važi za vrsnu ljepoticu.

Ipak, ukoliko pokušate da nađete Mozine fotografije iz mladosti, u tome nećete uspjeti, jer na mrežama ne postoji nijedna. Ipak fotografije koje sežu unazad deset – dvadeset godina dokazuju samo jedno – da Moza izgleda kao da nije ostarila ni dan.

Njene operacije obavijene su velom misterije, a kako strani mediji prenose, da bi sačuvala mladost lica, potrošila je 2 miliona dolara da bi platila 12 plastičnih operacija. Međutim, tačnih informacija nema, sve je pod velom misterije. Može se samo nagađati da je, sudeći po fotografijama, šeika Moza koristila botoks.

Zanimljivo je i da njene slike iz mladosti nigdje nisu objavljene, tako da nijedan specijalista ne može da komentariše stanje njenog lica “prije” i “poslije” hirurške intervencije. Šuškalo da su sve njene slike uklonjene, kako javnost ne bi imala uvid u njen izgled u mladosti, a šta je prava istina, zna samo Moza.

Pretpostavlja se da ona u garderoberu ima pravo modno bogatstvo. Poznato je da u javnosti uvijek oblači odijevne predmete poznatih modnih kuća, kao što su Chanel, Dior, Givenchy čiji komadi dostižu cijenu i do 30.000 dolara, a ono što je specijalno kreirano za nju košta čak i 100.000 dolara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,