Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka prodala jedno od novorođenih blizanca kako bi mogla kupiti hranu za porodicu

Preuzmite sliku

Mama iz Afganistana dala je bebu jednom paru bez djece u zamjenu za 104 dolara za koje se nadala da će kupiti dovoljno hrane da njena porodica izdrži još šest mjeseci.

Majka je ispričala kako je bila primorana da proda jednog od svojih novorođenih blizanaca kako bi dobila novac za prehranu drugog. Suša je navodno natjerala mamu i njenog muža sa svoje farme ranije ove godine u obližnji grad, gdje su njen muž i drugi najstariji sin radili kao radnici prije nego što su talibani preuzeli vlast i ostavili ih bez posla. Tragičnu priču otkrili su Save the Children, piše The Mirror. 

Majka je rekla dobrotvornoj organizaciji da je rodila blizance – dječaka i djevojčicu – prije otprilike četiri ili pet mjeseci, ubrzo nakon što je napustila njihovu farmu zbog suše. Roditelji su odlučili da se odreknu jedne od beba zbog ekstremnog siromaštva, prenosi Tuzlanski.ba

Žena je objasnila da je sva dječija odjeća polovna i donirana od strane mještana. Ispričala je kako planira zadržati oba djeteta, ali nije uspjela prikupiti dovoljno hrane za dvoje i ostatak porodice. Njen muž, 45 godina, radi kao radnik, ali kaže da ima dovoljno poslova samo za jedan radni dan u pet – a dnevna plata, otprilike 1 dolar, dovoljna je za samo dva dana hrane.

Kaže da joj je prišao par bez djece i ponudio 104 dolara da joj odvede novorođenog sina. U početku je to odbila, ali nakon nekoliko dana kada je vidjela dječaka kako plače bez ičega za jelo – odlučila je da je davanje njega najbolja opcija da obezbijedi njega i svoju preostalu djecu. Rekla je: ‘Bilo je teško. Teže nego što možete zamisliti. Dala sam dijete zbog nemaštine... Nisam mogla da se brinem o njemu i nisam mogla ništa priuštiti.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,