Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Medvjed ‘provalio’ u kuću: “Ukrao mi je lazanje!”

Preuzmite sliku

Crni medvjed provalio je u kuću u Barkhamstedu u Connecticutu, prošle sedmice i naizgled zadovoljio svoje želje.

Naime, vlasnica kuće Helena Richardson snimila je trenutak svojom sigurnosnom kamerom i objavila ga na Facebooku.

Na snimci se vidi kako medvjed provaljuje kroz mrežasta vrata, stiže u kuhinju i 35 minuta kasnije odlazi kroz kuhinjski prozor. Kamera je prikazala medvjeda prvo u predvorju kuće, a na kraju se okrenuo prema kuhinji, gdje je otišao ravno prema frižideru, kako piše NY Post.

Kad je gladna životinja stigla do frižidera, podigla se na stražnje noge, otvorila ladicu zamrzivača i odmah uzela ustima smrznute lazanje. Nakon što je medvjed dobio svoj talijanski obrok, iskoristio je otvorenu ladicu zamrzivača da skoči i pobjegne kroz prozor. Crni medvjed je ušao kroz prozor, sletio na stražnji trijem i otišao sa svojom večerom.

Richardson je znala da u to vrijeme niko ne bi trebao biti kod kuće, pa kad je dobila obavijest od svoje kamere, radoznalo ju je otvorila i vidjela da je to medvjed.

“Možete ga vidjeti kako ide od sobe do sobe, ugodno kao što je meni u mojoj kući. Vrlo je teško povjerovati. Mama mi je napravila lazanje, ostavila sam ih u zamrzivaču i medvjed ih je samo, znate, uzeo”, ispričala je kroz smijeh.

Odjel za energetiku i zaštitu okoliša Connecticuta uvijek podsjeća stanovnike da budu “pažljivi”. Prema DEEP-u, medvjedi su provalili u domove u Connecticutu gotovo 70 puta prošle godine. (Večernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,