Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka troje djece bori se sa koronavirusom: “Tijelo mi gori, imam osjećaj kao da sam progutala staklo”

Preuzmite sliku

Mandy Charlton (Newcastle) je trenutno je u karantinu zbog infekcije koronavirusom. Samohrana majka troje djece rekla je da se osjećala kao da joj cijelo tijelo gori i kao da je progutala staklo kada je počela da osjeća znakove koronavirusa.

Mandy, po struci fotografkinja, javila se u lokalnu ambulantu zbog temperature koja je bila veća od 38 stepeni. Sada je u samoizolaciji u svojoj kući gdje treba da ostane do kraja sedmice. Kaže da spava po 20 sati dnevno i da uzima paracetamol kako bi se oporavila.

,,U jednom momentu temperatura mi je bila 37,9 pa onda iznad 39. Imala sam neobičan suh kašalj koji mi je izazivao bolove. Imala sam osjećaj kao da mi tijelo gori, budim se mokra, užasan je osjećaj.”, kazala je Mandy.

  • ,,Kada su mi u bolnici rekli da mogu da idem kući nisam znala kako ću do nje da stignem jer je trebalo da čekam 9 sati da se za mene obezbijedi izolacioni transport. Tada sam doživjela i panični napad, ali srećom najbolja prijateljica je rizikovala svoje zdravlje i došla je po mene.”

    Mandyje počela da se osjeća loše kada je jedna od njenih ćerki prošle sedmice došla iz škole sa temperaturom. Vjerovala je da je zakačila virus od nje. Nakon 12 sati boravka u bolnici je otpuštena. Kaže da u bolnici, zbog manjka kapaciteta, nije imala ni jastuk. Sada je u izolaciji i kaže da ima tu sreću da su joj djeca dovoljno velika da mogu da se staraju o sebi dok se ona ne oporavi u potpunosti. (Telegraf.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,