Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kina: Od posljedica zaraze korona virusom umrla 1.771 osoba

Preuzmite sliku

Najnoviji bilans mrtvih od posljedica zaraze novim korona virusom u Kini iznosi 1.771 osoba, saopćila je Nacionalna komisija za zdravlje, prenosi Anadolu Agency.

Prema podsljednjima podacima, 70.548 osoba je zaraženo, dok je 105 ljudi umrlo u posljednja 24 sata, a evidentirano je najmanje 2.048 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Broj zaraženih osoba otkriven izvan Kine ostao je na 57 u Hong Kongu i deset u Macauu, oba ova područja su posebne administrativne regije.

Na medicinskom posmatranju se nalazi 150.539 osoba, i taj broj je smanjen.

Vjeruje se da je novi korona virus prešao sa životinja na ljude, posebno sa slijepih miševa. Zaraza se proširila na više od 20 zemalja, među kojima su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Singapur, Francuska, Rusija, Španija i Indija.

Mnoge države, uključujući Tursku, evakuirale su svoje građane iz grada Wuhana – epicentra zaraze korona virusom – i drugih pogođenih regija u Kini, stavivši te osobe u karantin i pod nadzor.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je vanrednu situaciju zbog ugroženosti zdravlja na međunarodnom nivou.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,