Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kina će zabraniti karaoke pjesme koje ugrožavaju nacionalno jedinstvo

Preuzmite sliku

Ministarstvo kulture i turizma Kine je najavilo da će sastaviti crnu listu karaoke pjesama kako bi zabranila one sa “ilegalnim sadržajem” širom zemlje, piše Reuters.

Ministarstvo je navelo da će se zabrana odnositi na sadržaj koji ugrožava nacionalno jedinstvo, suverenitet ili teritorijalni integritet, krši državnu vjersku politiku propagiranjem kultova ili praznovjerja ili koji potiče ilegalne aktivnosti poput kockanja i droga.

Pružatelji sadržaja na karaoke lokacijama bit će odgovorni za reviziju pjesama, objavilo je ministarstvo na svojoj web stranici u utorak, te navelo da Kina ima gotovo 50.000 lokala sa osnovnom muzičkom bibliotekom od više od 100.000 pjesama, što otežava operaterima da identificiraju ilegalne sadržaje.

Ministarstvo je pozvalo pružitelje sadržaja na tim mjestima da puštaju “zdravu i optimističnu” muziku.

Kina strogo reguliše i briše sadržaje koji uključuju nasilje, pornografiju ili politički osjetljive komentare sa društvenih medija i web stranica, a posljednjih mjeseci je kažnjavala video platforme za prijenos uživo zbog sadržaja koji je ocijenjen da je “slabog ukusa.” (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,