Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako bi podigla penziju, žena u banku dovezla čovjeka koji je umro 12 sati ranije

Preuzmite sliku

Žena u Brazilu u namjeri da preuzme penziju, u banku je u kolicima odvezla tijelo čovjeka koji je umro 12 sati ranije, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijski izvještaj pokazuje kako je početkom oktobra žena koja živi u Campinasu, u saveznoj državi Sao Paulo, s obzirom da nije znala pin kartice, pokušala podići novac tako što je u kolicima odvukla 92-godišnjeg muškarca koji je umro 12 sati ranije, javio je medij “Globo“.

Identitet žene nije objavljen, a navodno se prije odlaska u banku predstavila kao supruga preminulog, a pozivom u banku pokušala dobiti odgovarajuće podatke.

Uposlenici banke su joj rekli kako, da bi dobila novi pin, vlasnik kartice treba doći u banku, zbog čega je žena u kolicima dovukla tijelo muškarca koji je umro 12 sati ranije.

Uposlenici su postali sumjičavi jer muškarac nije pravio nikakve pokrete, na što je žena rekla da se ne osjeća dobro.

Pozvana je hitna pomoć te ustanovljeno da je muškarac mrtav.

Šef policije u Sao Paulu Jose Henrique Ventura rekao je kako je autopsijom potvrđeno da je muškarac umro 12 sati prije nego što je njegovo tijelo dovezeno u banku.

Navodi se kako je žena duži period bila u vezi s pokojnikom, te da uprkos tvrdnjama kako kontroliše bankovne račune, nije imala potrebne dokumente za obavljanje transakcija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,