Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iran poručio Izraelu: Odgovorit ćemo na napad na odgovarajućem mjestu i u odgovarajuće vrijeme

Preuzmite sliku

Iran je objavio da “zadržava pravo odgovoriti u odgovarajuće vrijeme i na odgovarajućem mjestu” Izraelu zbog ubistva svojih vojnika u izraelskom napadu na Damask, glavni grad Sirije, javlja Anadolu.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Irana Nasser Kenani osudio je izraelski napad na Damask, glavni grad Sirije.

“Izraelsko ponovno kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije i njegova eskalacija agresivnih i provokativnih napada na različite ciljeve u Siriji pokazuju vlastitu slabost i bespomoćnost”, poručio je Kenani.

Opisujući napad Tel Aviva na Damask kao “zločinački i teroristički čin”, Kenani je istaknuo da bi sve zemlje i regionalne i međunarodne organizacije, uključujući i Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, trebali reagirati i osuditi napad.

Kenani je izjavio da izraelsko ubijanje iranskih vojnika jasno pokazuje duboku vezu Tel Aviva s nekim terorističkim organizacijama u regiji i terorističkom organizacijom ISIS.

Ističući da će Teheran politički, pravno i međunarodno nastaviti s ovim napadom, Kenani je istaknuo da Iran “zadržava pravo da odgovori na odgovarajućem mjestu i u odgovarajuće vrijeme”.

Sirijska novinska agencija SANA objavila je da je Izrael gađao civilno naselje u regiji Al-Mazah u Damasku.

U pisanom priopćenju Iranske revolucionarne garde navedeno je da su četiri njihova pripadnika ubijena u izraelskom napadu na Damask, glavni grad Sirije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,