Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hit snimak iz Bijele kuće kruži internetom: Da li je Vučić pročitao sporazum prije potpisivanja?

Preuzmite sliku

Društvenim mrežama kruži nevjerovatan detalj sa press konferencije iz Bijele kuće tokom potpisivanja sporazuma između Srbije i Kosova u kojoj je, opet, glavni akter predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Naime, brojni korisnici Twittera dijele dio snimka koji je uživo emitovan i to u dijelu kada američki predsjednik čita dio sporazuma prema kojem se Srbija obavezuje da svoju ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva premjesti u Jerusalem što je uradilo samo nekoliko država svijeta. S druge strane Izrael će priznati Kosovo kao nezavisnu državu i obratno.

I zaista, na snimku koji je postao pravi hit upadljiva je Vučićeva reakcija baš u tom momentu kada Trump ovo čita i istovremeno čestita Srbiji na ovom potezu.

U datom momentu Vučić otvara stranicu sporazuma gdje to stoji i, kao da ne vjeruje svojim očima, okreće se prema svojim saradnicima s velikom dozom čuđenja.

Vidno iznenađen naposljetku rukom daje do znanja da ga je ovo itekako zateklo i tek nakon nekoliko sekundi pokušava odati dojam da je sve u redu.

Brojni korisnici Twittera koji su ovaj video podijelili pitaju se da li je zaista moguće da predsjednik Srbije na sastanku na najvišem nivou nije pročitao taj detalj sporazuma zbog kojeg mu Trump posebno čestita, a ovu čestitku čak objelodanjuje i na Twitteru.

Ovaj lapsus je utoliko veći ako se zna da je Vučić jučer na Instagramu neposredno pred potpisivanje sporazuma sa Hotijem i Trumpom objavio fotografiju kako sa svojim saradnicima detaljno proučava sporazum.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje