Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dronovima pokušali ubiti predsjednika Venezuele? (VIDEO)

Preuzmite sliku

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro bio je meta neuspjelog napada u subotu u Caracasu dok je držao govor na vojnoj svečanosti, javljaju agencije. 

Dronovi napunjeni eksplozivom eksplodirali su blizu mjesta na kojem je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro držao govor u subotu, ali su i on i ostali članovi vlade neozlijeđeni, izjavio je venezuelski ministar informisanja Jorge Rodriguez.

“Imamo dokaz da je ovo bio pokušaj ubistva. Nisu uspjeli”, rekao je Rodriguez. “Predsjednik Maduro je iz napada izašao bez ozljeda i nastavlja s radom.”

Iznenada prekinuo govor

Kako se vidi na televizijskim snimkama, Maduro je iznenada prekinuo govor koji je držao u subotu u Caracasu na vojnoj svečanosti. U jednom trenutku dok je govorio, Maduro je pogledao u nebo, a kamera je prikazala više desetaka vojnika kako trče prema Avenida Bolivar na kojoj se održavala svečanost. U pozadini su se čuli vriskovi.

Kako je dodao Rodriguez, u ovom napadu na Madura ozlijeđeno je sedam pripadnika Nacionalne garde.

Prijenos predsjednikova govora odmah je prekinut nakon napada.

Maduro tvrdi da iza napada stoji kolumbijski predsjednik

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro tvrdi da iza napada, koji je u subotu u Caracasu izveden na njega, stoji njegov kolumbijski kolega Juan Manuel Santos.

“Danas su me pokušali ubiti”, kazao je Maduro u razgovoru za venezuelsku radio-televiziju. “Ne sumnjam da ime Juana Manuela Santosa stoji iza toga”, dodao je.

Venezuelski ministar informiranja Jorge Rodriguez je kazao da Maduro nije ozlijeđen u napadu koji je izveden dronovima napunjenim eksplozivom dok je držao govor na vojnoj svečanosti u Caracasu. U napadu je ozlijeđeno sedam pripadnika Nacionalne garde.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje