Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dječak ispod autobusa putovao 230 kilometara

Preuzmite sliku

Dječak je putovao 230 kilometara iz Maroka u Španiju držeći se za konstrukciju ispod poda autobusa, saopštili su zvaničnici, što je još jedan primjer očajnih postupaka migranata koji pokušavaju da stignu u Evropu.

Službe za hitne intervencije u Sevilji, na jugu Španije, objavile su na Twitteru video-snimak dječaka koga odvode od autobusa. On je stigao iz Tanžijera, grada udaljenog oko 230 kilometara, a nosio je prljavu bijelu majicu.  Pretpostavlja se da je dječak Marokanac, prenosi Srna. On je prebačen u bolnicu, ali je u dobrom zdravstvenom stanju, prenio je AFP.

“Autobus je stigao u Sevilju, a kada je vozač pustio putnike napolje, uočio je nešto čudno. Pozvao je policiju i vatrogasce, a oni su pronašli dječaka kako se drži za donji dio autobusa”, rekao je policijski portparol.  Migranti iz Afrike često rizikuju živote u pokušaju da stignu u Evropu preko Španije.  Mnogi pokušavaju da pređu Sredozemno more u slabim čamcima ili da preskoče ogradu koja odvaja španske teritorije Seutu i Melilju od sjevernog Maroka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,