Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dječaci namamili pedofila, pa ga pretukli nasmrt: Unakaženo tijelo pronađeno u žbunju

Preuzmite sliku

Policija u Novom Južnom Velsu uhapsila je tinejdžera (17), a protiv još dvojice sedamnaestogodišnjaka je podignuta optužnica zbog sumnje da su nasmrt pretukli Petera Killeya (56).

Tijelo muškarca pronađeno je 2. februara u žbunju u jednoj ulici u australijskom gradu Brullyju sa brojnim povredama glave i lica, a policija je ove nedjelje uhapsila trojicu tinejdžera zbog sumnje da su počinili ovaj zločin, prenosi The New Daily.

Kako prenose lokalni mediji, vjeruje da su dječaci stupili u kontakt sa Peterom preko jedne poznate internet date – aplikacije, a nakon dopisivanja ugovorili su sa njim sastanak.

– Osumnjičeni su sa žrtvom komunicirali putem jedne poznate aplikacije za upoznavanje. Zapijlenjeni su mobilni telefoni i kompjuteri, a istraga bi trebalo da pokaže u kom smjeru je tekla ta komunikacija – saopštili su policijski zvaničnici.

Vjeruje se, naime, da su dječaci namjerno namamili Petera jer su vjerovali da ga privlače mlađi dječaci i da su ga zato pretukli nasmrt.

– Istraga će pokazati da li je u pitanju homofobija ili nešto drugo. Provjerava se i da li je u pitanju možda zločin iz koristoljublja – dodali su zvaničnici.

Porodica nesretnog muškarca u šoku je zbog svega što se dogodilo.

Kako navode mediji, uhapšeni dječaci nisu od ranije poznati policiji. (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje