Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Devet dana pakla u karantinu: 73-godišnja starica preživjela ‘koronu’

Preuzmite sliku

Starija žena sa Tajlanda koja se nakon putovanja u Kinu zarazila korona virusom izjavila je kako je bila šokirana i da se borila svakim dahom za kisik, nakon što je dobila dijagnozu, piše Daily  Mail.

Jaimuay Sae-ung (73) kaže da su je doktori stavili iza nekoliko slojeva stakla u strogom okruženju i dali joj kisik, prenosi Tuzlanski.ba.

Kada se iz Kine vratila u rodni Tajland u decembru, ova majka sedmero djece prvo je dobila groznicu.

– Saznala sam da sam zaražena korona virusom tek kad sam došla u bolnicu. Osjećala sam se tužno i šokirano, nisam mogla jesti – prepričava starica svoje iskustvo u bolnici.

Doktori iz tajlandske bolnice u provinciji Nakhon Pathom su joj nakon izolacije napravili rentgen pluća, a tim stručnjaka za respiratorne bolesti analizirao je rezultate testa.

– Bila sam zbunjena zašto moram biti u izolacijskoj sobi. Samo sam znala da je nešto ozbiljno – dodala je.

Dok je bila u karantinu, Jaimuay je imala upalu pluća i jako je kašljala, a doktori su je morali pažljivo nadzirati i zbog njenog postojećeg zdravstvenog stanja. Naime, imala je probleme sa srcem. U bolnici je sve skupa provela devet dana.

Ona je bila jedina od 18 ljudi koji su posjetili Kinu, a da je bila pozitivna na korona virus i prva je tajlandska državljanka koja je zaražena.

Njena porodica je bila zabrinuta da neće preživjeti.

– Bila sam pod velikim stresom da možda neću preživjeti, ali kad su mi dali telefon da nazovem svoje bližnje, bilo mi je lakše – priča Tajlanđanka.

Za vrijeme svog boravka u bolnici stalno se prepirala s doktorima i medicinskim sestrama jer nije više htjela ostajati u bolnici.

– Ako me ubrzo ne pustite, tužit ću vas! Zašto vam treba toliko dugo vremena da me pregledate? – stalno je zapitkivala doktore.

Na njenu sreću, zdravstveno stanje joj se poboljšavalo i nakon 10 dana otpuštena je iz bolnice nakon dva negativna rezultata ispitivanja. Stigla je kući među svoju porodicu taman da proslavi kinesku Novu godinu.

Njena kćer Krittika Sae-ung poručila kako joj je majka ‘jedna u milion’ i da su svi sretni što je sve prošlo u savršenom redu na kraju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje