Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Američki radio voditelj pronađen mrtav nakon nestanka

Preuzmite sliku

Popularni radijski voditelj iz San Francisca Jeffrey “JV” Vandergrift pronađen je mrtav ove sedmice, gotovo mjesec dana nakon što je objavio alarmantnu poruku na društvenim mrežama i nestao, objavile su vlasti.

Vandergriftovo tijelo pronašla je policija oko 17 sati u srijedu u zaljevu San Francisca kod pristaništa 39, izvijestio je KRON4.

Uzrok smrti nije utvrđen, navodi list.

Nestanak je prijavljen 23. februara, samo nekoliko sati nakon što je objavio zabrinjavajuću vijest na Instagramu u kojoj je zahvalio svojim pratiteljima na “prekrasnom životu ispunjenom radošću, smijehom, boli i borbom”, prenosi New York Post.

Također je promijenio svoju lokaciju na Twitteru u “druga strana” prije nego što je napustio mrežu.

U vrijeme nestanka, Vandergrift je bio dugogodišnji DJ Bay Area's WiLD 94.4, čiji je voditelj bio na dan kad je nestao.

“Stvari kroz koje sam prolazio u svom mozgu koje oni pokušavaju shvatiti. Uf,” rekao je tokom svoje posljednje emisije.

“Tijelo i bol i sve te stvari mogu podnijeti. Nikada vam ne bih mogao opisati što to radi mom mozgu.”

Vandergriftu je 2021. godine dijagnosticirana lajmska bolest, a slušateljima je često govorio o svojoj borbi s moždanom maglom, vrtoglavicom i napadima depresije.

Njegova supruga i suvoditeljica, Natasha Yi, napisala je 1. marta da su “nedavno otkriveni lični podaci koji nas navode da vjerujemo da se JV neće vratiti.”

  • “Nevjerojatno smo zahvalni za stalne napore SFPD-a u lociranju JV-a i zamolili su nas da pojedinosti čuvamo samo za užu porodicu. Znam koliko ti je to bolno čuti – molim te, znaj da te imam u svojim mislima,” napisala je. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje