Nedjelja, 9. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

ACI: Polovina putnika želi da putuje uprkos pandemiji koronavirusa

Preuzmite sliku

Polovina putnika željna je putovanja u naredna tri meseca uprkos pandemiji koronavirusa, što se može pripisati visokom nivou poverenja prema zdravstvenim merama koje sprovode aerodromi i avio-kompanije, pokazala je analiza Međunarodnog saveta aerodroma (ACI World), javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Međunarodnog saveta aerodroma su naveli da su putnici očekivali da budu uvedene nove mere u borbi protiv koronavirusa, kao i da se omogući “beskontaktna opcija”.

Njihova analiza pokazala je da je blagi pad u sveukupnom putničkom saobraćaju očekivan, kao i promena da je sada glavni razlog putovanja manje posao, a više putovanje iz ličnih razloga.

Generalni direktor ACI World Luis Felipe de Oliveira kazao je da aerodromi, avio-kompanije i njihovi partneri moraju da nastave da povećavaju nivo poverenja putnika, kao i da omoguće sprovođenje mera uvedenih kako bi putnici ostali zdravi i sigurni.

Nakon što se pojavio u kineskom gradu Wuhanu prošlog decembra, koronavirus se proširio na najmanje 190 zemalja i regiona.

U svetu, od posledica koronavirusa preminulo je više od 1,21 milion osoba, potvrđeno je više od 47,44 miliona slučajeva, a oporavilo se više od 31,63 miliona osoba, pokazali su podaci Johns Hopkins Univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje