Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ubicu djece nakon ispitivanja očekuje krivična prijava, istraga i pritvor

Preuzmite sliku

Ubica svoje troje djece Harald Kopitz noć na utorak, nakon hapšenja, prespavao je u policiji, a tokom dana ga očekuje nastavak ispitivanja na policiji, a potom i na državnom tužilaštvu.

Nakon što ga ispitaju i u Državnom tužilaštvu protiv Kopitza će, temeljem policijske krivičnee prijave, biti pokrenuta istraga za ubistvo djece, a od sudije istrage tužilaštvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora, javila je Hina.

Ubica je i službeno uhapšen sinoć oko 19,45 sati nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Tamo je doveden ranije tokom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihifarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U policiji su nakon hapšenja rekli da je Kopitz raspravno sposoban te da će mu tokom ispitivanja kao stranom državljaninu biti osiguran službeni prevoditelj.

Kako ga sumnjiče za najteža krivična djela već na ispitivanju u sjedištu krim policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici Kopitzu će biti određen advokat, ako se ne odluči sam angažirati branitelja.

56-godišnji Kopitz je osumnjičen je da je u noći s petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje malodobne djece i potom pokušao samoubistvo. U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,