Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tri godine robije prijeti “Boginji lažnih usana”: Podignuta optužnica protiv Olgice Lončar

Preuzmite sliku

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Olgice Lončar (47), u javnosti poznate kao “boginja lažnih usana”, koja se sumnjiči da je vršila estetske zahvate za koje nije imala dozvolu, niti odgovarajuću licencu.

Lončarova, protiv koje je, podsjetimo, u junu ove godine podnijeta krivična prijava, nakon čega je nastavila da obavlja estetske zahvate za koje nije kvalifikovana, uhapšena je u oktobru na granici sa Srbijom, u koju je pokušala da uđe iz Hrvatske sa većom svotom novca u torbi i sa medicinskom robom sumnjivog porijekla, piše Blic.

– Ona se sumnjiči za krivična djela nadriljekarstvo, nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom djelatnošću – ranije je potvrđeno iz tužilaštva.

Naime, za prvo navedeno djelo zaprećena je kazna od novčane do tri godine zatvora, a za drugo se takođe može dobiti novčana kazna ili do dvije godine robije.

– U Hrvatskoj su Olgicu navodno inspektori uhapsili dok je ubrizgavala filere pacijentkinji. Međutim, poslije saslušanja puštena je na slobodu – podsjeća sagovornik:

 • – Protiv nje su pacijenti podnijeli prijavu zbog nestručnog izvođenja zahvata, baš kao i protiv Olgice Markanović, koja se nalazi u kućnom pritvoru. Zahvate je izvodila u salonu i poslije podnošenja prijave.

  Olgica Lončar mijenjala je adrese kako se ne bi našla na meti inspekcije, a reklamirala se na Instagramu i drugim društvenim mrežama.

  – Upitno je i na koji način je nabavljala botoks i hujaluron, jer nije bila član Ljekarske komore Srbije – podsjeća sagovornik i dodaje:

  – Ona je čak i držala obuke za medicinske zahvate drugim klijentkinjama.

 • Botoks umjesto hijalurona

  Lončarova je jednoj pacijentkinji, umjesto hijalurona, ubrizgavala botoks u usne.

  – U usne je, umesto hijalurona, ubrizgan botoks, čime su djevojci usta unakažena. Botoks se ne razgrađuje, već se može samo ukloniti hirurškim putem. Da u usnama nema hijaluron, nego silikon, nesrećna djevojka saznala je kada je nakon godinu dana otišla kod doktora kako bi uradila hijaluronidazu. Za godinu dana, dok je čekala na “remont”, usne su joj bile natečene, a stvorile su se i grudvice. Pored Olgice Lončar, zbog sličnih krivičnih djela, na udaru su se našli i Olgica Markanović i Sava Knežević.

  – Markanovićeva je optužena da je sa saradnicom od maja 2020. do marta 2021, neovlašćenom i nepravilnom upotrebom sredstva “plazma pen”, prouzrokovala trajna oštećenja na licima žena. Neke od žrtava, kako se sumnja, imale su opekotine drugog i trećeg stepena. Pretpostavlja se da su pacijentima davale i nedopuštene injekcije lokalne anestezije. Ona se nalazi u kućnom pritvoru – kaže izvor i podsjeća i na slučaj masera iz Batajnice.

 • – Tužilaštvo Savu Kneževića tereti za neovlašćeno bavljenje određenom djelatnošću, teško djelo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom nadriljekarstva i nadriapotekarstva, kao i za falsifikovanje isprave. Pored Kneževića, na optuženičkoj klupi je i njegova majka Danijela, koja se sumnjiči za pomaganje.

  Sumnja se da je Knežević u neregistrovanoj ordinaciji na Terazijama od januara prošle do aprila ove godine izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, lažno se predstavljajući kao ljekar, iako nikada nije završio Medicinski fakultet.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje