Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tony Cetinski nije kriv za smrt pješaka

Preuzmite sliku

Pjevač i muzičar iz Rovinja Tony Cetinski nepravomoćno je u utorak oslobođen na pazinskom Općinskom sudu zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 3. decembra 2017. u Pustoj ulici u Rovinju, kada je pregazio pješaka koji je ležao na kolovozu.

Optužnica pulskoga državnog odvjetništva teretila je Cetinskog da je 3. decembra 2017. iz nehata izazvao saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina, piše Hina.

Naime, muškarac je u teškome pijanom stanju od 3,46 promila na leđima ležao na kolovozu Puste ulice kada je Cetinski vozeći mercedes prešao preko njega. U optužnici je navedeno da je za upravljačem sjedio u zavaljenom položaju, što je Cetinski u iznošenju obrane pobio i izjavio da mu je pozicija sjedala ista otkako vozi taj automobil.

Odvjetništvo se osvrnulo i na njegovu dosadašnju prekršajnu osuđivanost, to jest da je u nekoliko godina imao dva saobraćajna prekršaja, a Cetinski je rekao je da na godinu vozeći prijeđe oko 100 hiljada kilometara, što i nije tako strašno uzimajući u obzir koliko vremena provodi u automobilu.

Cetinski je u javnosti i na sudu izjavio da mu je žao što se ta nesreća dogodila, međutim nije mogao utjecati na razvoj situacije zbog nepreglednosti ulice i činjenice da uopće nije vidio da čovjek leži na cesti.

Inače, gotovo svi ispitani svjedoci potvrdili su da je ulica u kojoj se nesreća dogodila jako uska i nepregledna, a posebno zavoj gdje se nesreća dogodila, da u trenutku nesreće u ulici nije bilo znaka za ograničenje brzine te da je on postavljen nedavno s ograničenjem brzine od 20 kilometara na sat.

Suđenje u ovom slučaju počelo je 22. maja, a prošle je sedmice zaključeno završnim riječima. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,