Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Srbijanski bezbjednjaci o navodnoj nabavci oružja u Tuzli: Nema šanse, ili smo propali ili je to laž

Preuzmite sliku

Zaista djeluje nevjerovatno da je neko mogao da preko granice Bosne i Hercegovine, dakle međudržavne, međunarodno priznate granice, u Beogradu prima to naoružanje i onda ga prenosi na Kosovo, kaže Elek

Momir Stojanović, bivši načelnik srbijanske Vojno-bezbjednosne agencije, izjavio je kako sumnja u istinitost tvrdnji da je Milan Radoičić oružje za napad na Kosovu nabavljao na području Tuzle.

– Ne vjerujem u takvu mogućnost jer je prostorna udaljenost između BiH i Kosova velika, čak i da je išlo preko Beograda, nema šanse da bi se to moglo izvesti, a da bezbjednosne službe to ne znaju. Osumnjičeni ima pravo da se brani, ali ja uopšte ne vjerujem u ovu mogućnost. Ako griješim i ako je ovo tačno, postoje samo dvije mogućnosti. Prva je da to znači da je naš bezbjednosni sistem u potpunosti propao, da ne postoji. Druga je da je sve to rađeno uz saglasnost naših državih i bezbjednosnih organa. Treća opcija ne postoji, rekao je Stojanović u izjavi za Nova.rs.

  • Bojan Elek, zamjenik direktora Beogradskog centra za bezbjednosnu politiku, u izjavi za Insajder kazao je da zvuči nevjerovatno da niko od bezbjednosnih struktura Srbije, kosovske policije i međunarodnih snaga bezbjednosti nije primjetio toliku količinu oružja.

    – Zaista djeluje nevjerovatno da je neko mogao da preko granice Bosne i Hercegovine, dakle međudržavne, međunarodno priznate granice, u Beogradu prima to naoružanje i onda ga prenosi na Kosovo, rekao je Elek.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje