Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Snimak drona otkriva: Radoičićeva grupa vježbala pred Vučićem, nekoliko dana pred napad?

Preuzmite sliku

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je na današnjoj konferenciji za javnost da je cilj napada u Banjskoj bio aneksija sjevera Kosova.

Prema Svećljinim riječima, pripreme za napad su obavljene u centralnoj Srbiji, što se, kako je rekao, vidi sa dronova zaplijenjenih od grupe.

Svećlja je rekao da će se vidjeti ne samo napad u Banjskoj, već i pripreme grupe u trening centrima u Srbiji na Kopaoniku, na imanju Milana Radoičića.

“Na obuci su učestvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik komande Kopnene vojske Milan Mojsilović“, rekao je Svećlja.

On je dodao je Vučić pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umješana u organizaciju napada.

Direktor kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da se grupa koja je 24. septembra napala kosovsku policiju u Banjskoj duže vrijeme pripremala u Srbiji i da je vježbala u prostoru hotela Grej na Kopaoniku, koji je u vlasništvu Milana Radoičića, a da je vježbala i na poligonu Pasuljanske livade.

On je dodao da je Srbija toj grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu.

“Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana prije napada na Banjsku”, rekao je Hodža.

Pogledajte snimak grupe Milana Radoičića u Banjskoj:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje