Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prvi ljekarski izvještaj: Ljajić zadobio višestruke prijelome rebara i lopatice

Preuzmite sliku

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, koji je jutros imao tešku saobraćajnu nesreću kod Ražnja, prilikom koje je poginuo Branko Gogić, predsjednik IO SDPS, zbrinut je jutros u 10,15 sati u Univerzitetskom kliničkom centru sa teškim tjelesnim povredama, ali nije životno ugrožen, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

„Ono što je vidljivo bilo na prijemu su povrede grudnog koša. Njegovo opšte dobro stanje je prihvatljivo. Stabilno je, dobrog pritiska, dobrih hemodinamskih parametara, svjestan. Sprovodimo dalju dijagnostiku“, izjavio je Perišić na konferneciji za medije.

Vezano | Objavljeni detalji: Poznat identitet vozača Rasima Ljajića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći

Dodao je da dosadašnji pregledi pokazuju da Ljajićeve povrede ne zahtijevaju ozbiljniju intervenciju.

Kako smo također saznali, Ljajić je zadobio serijski prijelom rebara, tri rebara, za sada bez povrede plućnog parenhima. Zadobio je i prijelom bočnih nastavaka pršljanskih tijela u lumbalnom dijelu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala, zatim prijelom bočnih masa vratnog pršljanskog tijela, bez oštećenja spinalog kanala, kao i prijelom lopatične kosti. Ljajić, prema nezvaničnim informacijama Nove, ima malu tačkicu na mozgu, a u ovom trenutku ni rengenolog ne može da definiše da li je u pitanju krvni sud ili malo krvarenje.

Nalazi se u A1 šoku Klinike za anesteziju.

Ljijić je povređen u udesu na auto-putu Niš-Beograd, kod Ražnja, jutros oko devet sati. O ovoj saobraćajnoj nezgodi oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz policije se saopštili da je vozilo “škoda superb” u kome se nalazio iz neutvrđenih razloga izletjela sa puta i prevrnula pri čemu je vozač poginuo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,