Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prelijepa Bosanka ponijela titulu Miss Hrvatske

Preuzmite sliku

Večeras je u Zagrebu održano takmičenje za Miss Hrvatske, a titulu najljepše odnijela je Tomislava Dukić iz Bosne i Hercegovine.

Kako pišu hrvatski mediji, Tomislava Dukić iz Tomislavgrada izabrana je među 12 finalistica i nosit će titulu Miss Hrvatske za 2023. godinu. Titulu prve pratilje osvojila je Antea Krnić, a titulu druge pratilje Lana Valentić.

Tomislava Dukić je početkom oktobra pobijedila na izboru za Miss dijaspore Hrvatske, koji se održao u Tomislavgradu i time se direktno plasirala na izbor za Miss Hrvatske.

Kako navode na zvaničnom Instagram profilu Miss World Croatia, Tomislava ima 25 godina i jako voli putovati. Završila je Kineziološki fakultet u Splitu i vrlo je disciplinirana te predana sportskim aktivnostima i zdravom životu.

Istaknula je kako je bitno paziti na sebe i svoje tijelo. Proputovala je puno zemalja. Nada se da će joj ovaj izbor omogućiti upoznavanje novih ljudi koji će joj možda jednog dana pomoći u realizaciji njenih budućih planova i projekata.

Pobjedom na 27. izdanju za Miss Hrvatske, Tomislava Dukić imat će čast predstavljati Hrvatsku na prestižnom 72. izboru ljepote za Miss svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje