Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Potresno svjedočenje glumice Milene Radulović: Istukao me pred cijelom grupom polaznika

Preuzmite sliku

lumica Milena Radulović ispričala je tokom svjedočenja u slučaju protiv Miroslava Aleksića, protiv kojeg je podnijela krivičnu prijavu za silovanje i spolno uznemiravanje, da nije ranije prijavila silovanje jer se plašila Aleksića, kao i da ju je on čak jednom prilikom i istukao.

Nakon pauze od 15 minuta, u drugom dijelu osnovnog ispitivanja u slučaju Miroslava Aleksića, Radulović je ispričala da silovanje nije ranije prijavila, između istalog, jer ga se plašila i jer je pokazivao da ima moć i kako može da manipuliše time šta je vježba, a šta ne pa ju je, kako tvrdi, jednom prilikom pred grupom polaznika škole istukao.

Ispričala je da ju je šamarao, tukao šakama, da je udarila glavom u ormar, kada je shvatila da sve to nije vježba.

Advokat Zoran Jakovljević je u nastavku kroz svoja pitanja aludirao na to da prijava protiv Aleksića bila spremna i prije nego što ju je Radulović podnijela kao i da se unaprijed znalo da će Aleksić biti priveden.

Na suđenju Miroslavu Aleksiću, sudija je prethodno bio odredio pauzu nakon što je opomenuo advokata okrivljenog Zorana Jakovljevića zbog nepoštovanja suda, odnosno upadanja u riječ sudiji.

Prije nego što je počelo ispitivanje Milene Radulović, advokat je predložio da ona ponovi iskaz koji je dala pred tužilaštvom, jer ga, kako je rekao, nije dala pred ovim sudskim većem.

Sud je ovaj prijedlog odbio i prešlo se na ispitivanje.

Advokat Jakovljević prvo je pitao Radulovićevu šta joj je zanimanje i da li se bavila i pisanjem scenarija, na šta je ona odgovorila da je za potrebe master studija napisala jedan sinopsis, što je ujedno bilo i dio njene psihoterapije, ali da ne postoji nikakav scenario, a advokat je iznio informaciju iz medija da postoji scenario pod nazivom „Učitelj“.

Advokat je predočavao i ono što je rekla u iskazu tužilaštvu, kada su se napadi događali i pitao da li je to bilo baš tako, na šta je sudija reagovao i rekao da je izjavila da ostaje pri iskazu.

Pitao je i kada je odlučila da prijavi slučaj i zašto govori u množini.

Radulovićeva je rekla da je odlučila da podnese prijavu u januaru 2021. prije početka drugog polugodišta jer je željela da spriječi da Aleksić nastavi da zlostavlja druge djevojke koje su njegovu školu pohađale.

Glumica je izjavila da više nije mogla da ćuti, da se osjeća krivom, a da on nastavlja sve gore i gore.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela spolnog uznemiravanja, od čega su dva također kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila glumica Iva Ilinčić, a potom i druge djevojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje