Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pokušao ih prevesti u Zagreb: Državljanin BiH krijumčario 12 Kineza u automobilu

Preuzmite sliku

Državljanin Bosne i Hercegovine uhvaćen je u krijumčarenju dvanaest Kineza koje je u prtljažniku i putnom prostoru automobila vozio iz Bosne i Hercegovine do Zagreba.

Policajci su u petak navečer u mjestu Slobodnica kod Slavonskog Broda prilikom kontrole u unutrašnjosti automobila bosansko-hercegovačkih oznaka pronašli troje muškaraca i devet žena kineskog državljanstva koji su bili smješteni u prtljažniku i putnom prostoru, objavila je u nedjelju slavonskobrodska policija.

Prilikom zaustavljanja na parkingu, vozač automobila je pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili i uhapsili.

Po podacima policije uhapšeni 33-godišnjak je po dogovoru i uputama za sada nepoznatih osoba iz Bosne i Hercegovine uz naknadu, ilegalne migrante trebao prevesti do Zagreba.

Određen mu je je pritvor, a terete ga za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema migrantima koji su nezakonito preko Save ušli u Republiku Hrvatsku bit će proveden postupak skladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, prenosi Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,