Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Određen pritvor dvojcu iz Beograda: Žena došla na rutinsko skidanje kože, pa završila sa deformitetom

Preuzmite sliku

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Ž. M. i D. O., dvojici zaposlenih u Specijalističkoj ljekarskoj ordinaciji “Beomedikus Beograd”, zbog sumnje da su prilikom intervencije uklanjanja zadebljanja kože stopala nestručnom intervencijom nanijeli teške tjelesne povrede A. I.

Pritvor im je određen da ne bi ometali postupak uticanjem na svjedoke, kao i da ne bi ponovili krivično djelo, potvrđeno je u tom sudu.

  • Prethodno su osumnjičeni saslušani u tužilaštvu, kada je Ž. M. iznio odbranu, ali je po savjetu branioca odbio da odgovara na pitanja tužioca, dok je D. O. iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se šutnjom.

    Kozmetičaru M. Ž. i ljekaru opšte prakse D. O, iz Specijalističke lekarske ordinacije “Beomedikus Beograd” na teret je stavljeno krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi.

    Sumnja se da je djelo izvršeno u odnosu na pacijenta A. I. prilikom rutinske inervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dijela stopala, te da je prilikom nestručne intervencije došlo do komplikacija usljed kojih je oštećena zadobila teške tjelesne povrede – deformitet stopala koji je morao biti saniran hirurškom operacijom cijelog levog stopala oštećene sa transplatacijom kože. (Sprskainfo.com)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,