Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

‘Očistili’ trgovinu mobitelima u malo više od minute: Nanijeli štetu oko 100.000 eura

Preuzmite sliku

Krim policija i dalje traga za mladićima koji su u noći na ponedjeljak provalili u trgovinu mobitelima u Donjoj Reki kraj Jastrebarskog. Vlasnik nudi nagradu za informacije, piše 24 sata.

Nešto više od minute bilo je potrebno provalnicima, od prvog udarca u staklo na vratima trgovine, do izlaska do automobila, kako bi ukrali na desetine mobitela vrijednih oko 100.000 eura.

Tako je izgledala dobro uigrana krađa iz poslovnice TIA mobitela u Donjoj Reki kraj Jastrebarskog koju su kamere zabilježile u noći na ponedjeljak. Snimile su šestoricu muškaraca kako s dva BMW-a dolaze pred zgradicu u kojoj je smještena trgovina. Maljem su razbili ulazna vrata te petorica ulaze i počinju trpati sve iz ormara i polica. Kamere su zabilježile mladiće u trenirkama kako ih ubacuju u vreće i košare. Kako ih ne bi prepoznali, glave su umotali u šalove, kape i kapuljače.

U poslovnicu je ušlo njih pet dok je šesti ostao čuvati stražu. Tačno nakon isteka malo više od minute, pobjegli su van do auta s plijenom. Nisu se zamarali krasti iz blagajne niti su tražili novac. Nakon bijega gubi im se svaki trag.

Vlasnik trgovine potvrdio nam je kako su lopovi i dalje u bijegu te da nudi nagradu za informacije koje bi ih otkrile, mobitel u protuvrijednosti od 1000 eura.

– Imao sam sličnu provalu u februaru te su ih tada brzo ulovili. Radilo se o bandi rumunjskih državljana. Željeli su pobjeći u Sloveniju – rekao je vlasnik i dodao kako zna da su pušteni na slobodu nakon mjesec dana istražnog zatvora. Može samo pretpostaviti kako se radilo o istim ljudima, koji su došli ‘završiti posao’.

Ono u što je siguran da su dva člana ove ekipe u subotu došli kao ‘izvidnica’. Jedan je na glavi imao šiltericu i kapuljaču, dok je drugi imao samo šiltericu. Zanimljivo je kako je na njoj imao otisak slike kojeg inače ljudi koriste kako bi omeli računalne programe u identifikaciji lica. Niti jednom nisu podigli glavu prema kamerama, a pokušali su kupiti mobitel. Pretpostavljaju kako se radilo o ukradenoj kartici, jer je jedan od njih cijelo vrijeme unosio neispravan pin.

Zagrebačka policija samo je potvrdila kako je istraga slučaja i dalje u toku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje