Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mamićev brat dobio poziv za odsluženje zatvorske kazne: Odradit ću kaznu i nakon toga želim normalno živjeti

Preuzmite sliku

Nakon presude Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen

Bivši trener zagrebačkog Dinama i brat bjegunca Zdravka Mamića, Zoran Mamić, pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Kako saznaje RTL, Zoran Mamić je dobio poziv da se javi sudiji radi izvršenja odsluženje kazne. Kod sudije izvršenja bi se trebao pojaviti 26. aprila.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je prije nekoliko sedmica nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presude Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

“Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna, naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim. Poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti”, rekao je Mamić.

U razgovoru za RTL kazao je i da će vidjeti postoji li mogućnost odgode, jer ima dijete od godinu dana.

“U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti”, poručio je nedavno Zoran Mamić.

I dalje može slobodno putovati

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih zapreka budući da je, uprkos pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek, koji čeka da ga pozove sudija radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Da je Mamić osuđen na pet godina zatvora, morao bi odmah na izvršavanje kazne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje