Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: S 30-metarske dizalice htio ukrasti lance, nije znao kako se spustiti pa ga spašavali vatrogasci

Preuzmite sliku

Brodsko-posavska Policijska uprava priopćenjem je izvijestila o neobičnom pokušaju krađe u mjestu Radovanje u blizini Oriovca u Hrvatskoj.

Kako su naveli, u petak oko 18 sati policajci su utvrdili da se jedan 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju na prostoru napuštenog gradilišta s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta u namjeri otuđenja.

Međutim, nesuđeni lopov ostao je visjeti na kranu, na visini od 30 metara, i nije se mogao spustiti pa su po njega došli vatrogasci, koji su objavili i niz fotografija svoje intervencije.

– U popodnevnim satima u 18:44 na direktan poziv zamjeniku zapovjednika dobili smo dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mjestu Radovanje, objavili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac navodeći da je na intervenciju bilo pozvano šest članova operative koji su četiri minute nakon poziva izašli s dva vozila, a na mjesto događaja stigli su već u 18:51.

U nastavku prenosimo njihov opis toka događaja kako su ga objavili na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

– Dolaskom na mjesto intervencije te dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt s osobom. Razgovaramo s osobom te izvidom cjelokupne situacije zbog nedostatka alpinističke opreme preko županijskog zapovjednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda.

Kolege iz JVP (3 člana) su brzo stigli na mjesto intervencije te smo zajedničkim snagama krenuli u spašavanje osobe. Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom je preko krana izvršio spuštanje do unesrećenog dok smo mi postavili zračni jastuk ispod krana za svaki slučaj.

Intervencija je uspješno završena spuštanjem osobe s krana koja je predana Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled, naveli su iz DVD-a Oriovac zahvaljujući svojim kolegama iz JVP Slavonski Brod na pomoći u složenoj intervenciji koja je okončana u 20:20 sati.

Iz policije su dodatno priopćili da će lanci koje je 30-godišnjak skinuo biti predani vlasniku, zajedno s podacima počinitelja za slučaj da vlasnik poželi pokrenuti privatnu tužbu protiv njega. (jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,