Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gaf srpskog političara: Ivica Dačić sprječavao opozicionog političara da pokaže Briselski sporazum kameri

Preuzmite sliku

Nova demokratska stranka Srbije (DSS) objavila je snimak na kojem se vidi da predsjednik Socijalističke partije Srbije Dačić prilikom zajedničkog gostovanja na RTS-u lideru Novog DSS-a Milošu Jovanoviću nije dopustio da iz bunta dokumenata izvuče briselski sporazum.

Jovanović je rekao da je Dačić bio u vladi koja je pristala na premještanje pregovora o Kosovu iz Ujedinjenih naroda u Evropsku uniju.

“Mi smo im 2011. godine, od početka tehničkog dijaloga, priznavali lične karte i davali preslike katastarskih i matičnih knjiga. 2013. godine, gospodine Dačiću, parafirali ste briselski sporazum i ukinuli naše pravosuđe na sjeveru, povukli građanske zaštite”, kazao je Jovanović.

Dačić je odgovorio da je to “apsolutna neistina”.

“Pa kakva laž, evo sporazuma”, odgovorio je Jovanović i pokušao uzeti briselski sporazum sa stola, kako bi ga pokazao gledateljima.

“Samo da vam kažem jednu stvar, samo me pričekajte da vam kažem…”, rekao je Dačić i stavio ruku na Jovanovićevu kako bi ga spriječio da uzme dokument.

“Drago mi je da me dodirujete, ja vas čekam, samo da ovo pokažem građanima”, pokušao je Jovanović uzeti dokument, ali u tome nije uspijevao.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje