Ponedjeljak, 6. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Detalji smrti lažne medicinske sestre: ‘Policija je često dolazila, oni su stvarno imali problema’

U Obrovcu je sinoć otkriveno mrtvo tijelo Veronike Pecolaj (26) koja je nekoliko godina radila u ordinaciji dr. Gorana Jusupa.

Prije osam mjeseci slučaj lažne medicinske sestre koja je radila u ordinaciji dr. Jusupa šokirao je regionalnu javnost. Taj je doktor izgubio koncesiju za rad preko HZZO-a zbog brojnih pritužbi pacijenata na njegov rad.

Objavljene su i prve fotografije sa policijskog uviđaja u Obrovcu. Ispod stana kojeg je koristila Veronika Pecolaj parkiran je policijski automobil, stan je zapečaćen, a oglasila se i policija. Obdukcija tijela 26-godišnjakinje bit će obavljena u subotu u Splitu.

  • Zadarska policija je sinoć oko 22,30 sati zaprimila dojavu da je pozlilo jednoj 26-godišnjoj ženskoj osobi, a liječnik Hitne pomoći u 23,08 sati je konstatirao smrt. Po neslužbenim informacijama razlog smrti je gušenje, ali će detalji biti poznati tek nakon obdukcije, javlja Zadarski.hr.

    Liječnik Goran Jusup, s kojim je Pecolaj radila u njegovoj ambulanti, nije priveden, a po nepotvrđenim informacijama policija zasada ne raspolaže saznanjima koja bi ukazivala na počinjenje krivičnog djela.

  • Policiju je pozvaokomšija koji vidio doktora Gorana Jusupa na stepeništu kako kuca po vratima i traži pomoć. Neslužbeno, sumnja se da se ugušila komadom hljeba.

    – Rekao je da se ugušila hljebom, a mislim da je on bio s njom u stanu kada se to dogodilo, no u to nisam 100% siguran. Policija je došla kao i hitna pomoć. Bili su gore sat vremena i čuo sam da je preminula. Često su ovdje dolazili i policija i hitna i oni su stvarno imali problema, ispričao je za Večernji list komšija doktora Jusupa.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,