Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Brazilca pretukli u zagrebačkom klubu jer se ljubio s dečkom

Preuzmite sliku

Brazilskog državljanina R.M.S.C. napali su sinoć službeni zaštitari u zagrebačkom noćnom klubu Hangar, a povod napadu bilo je njegovo ljubljenje s mladićem u klubu.

Brazilca su pred svjedocima udarali u lice i trbuh, a nakon napada službena stranica Hangara na Facebooku zasuta je sa stotinjak i više negativnih komentara. Komentari su jutros obrisani, a na službeni broj kluba novinarima se jutros niko nije javljao kako bi objasnili svoju verziju priče.

Brazilac se s dvadesetak svojih prijatelja zabavljao sinoć u noćnom klubu. U jednom trenutku poljubio je mladića, a onda ga je konobar pogodio ledom. Nakon što je otišao u toalet, konobar je otišao za njim, a ubrzo su došli i zaštitari.

“Udarali su me bez razloga u lice i trbuh. Moji prijatelji tražili su od osiguranja da im objasne zašto su to uradili, ali zaštitari su samo vikali na njih”, prepričava Brazilac sinoćnje događaje u noćnom klubu Hangar. Kako su Brazilac i njegovi prijatelji neslužbeno čuli od osoblja u tom klubu, razlog napada je bio taj što osoblje Hangara ne podržava gayeve.

“Bio sam šokiran. Nisam znao šta ću učiniti, nisam sinoć zvao policiju, ali možda sam trebao. Ujutro sam se obratio svom ambasadi za pomoć, a zatražit ću i da policija ispita cijeli slučaj”, zaključio je Brazilac.

Brazilac je na društvenim mrežama ostavio i poruku o sinoćnjem napadu, u kojoj stoji da je platio vrlo visoku cijenu zbog “onog što jest”.

“Ta cijena se zove homofobija. Čovjek koji radi u homofobnom baru odlučio je da nije u redu da ja budem sretan sa svojim životom. Četiri zaštitara odvela su me vani i udarali su me u lice i trbuh govoreći ‘Ovako mi to radimo s gayevima u Hrvatskoj'”, stoji u poruci. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje