Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bivši kapiten Partizana istjeran iz stana, maltretirali mu porodicu i pokrali novac

Preuzmite sliku

Bivši kapiten Partizana, a danas igrač RFK Novi Sad, Branislav Jovanović, se našao u velikim problemima.

Nekoliko muškaraca mu je upalo u stan i tvrde da je stan zapravo njihov. Jovanović je za Informer podijelio svoje muke koje su tek počele njihovim upadom u stan.

Potpisao ugovor i dobio ključ

“Ja sam uredno potpisao ugovor, ovjerio ga kod javnog bilježnika i dobio ključ u ruke. Odjednom, tačnije nakon više od godinu, koliko živim u Vardarskoj 27, pojavio se čovjek koji je rekao da ima ugovor za taj stan i da je stan njegov.

Rekao sam mu da nema problema, da ćemo ići na sud pa kome sud odredi stan, njegov je. Na lijep način sam mu objasnio da, ako je nekog od nas prevario investitor i ako nam je duplo prodao stan, da ćemo ga tužiti”, otkrio je Jovanović (37).

On je rekao i da je pokušao dobiti investitora, No, niko se ne javlja na pozive.

Sve ovo teško pada i njegovoj porodici, prenosi Jutarnji list.

“Bio sam s djetetom kod logopeta prije dva dana, a supruga je otišla do stana da pokupi neke stvari. Ispred su stajali muškarci koji su ju odgurnuli. Ubrzo sam stigao tu s djetetom. Došlo je i do fizičkog obračuna”, rekao je Jovanović pa dodao:

Bivši kapiten Partizana platio stan

“Nisam siledžija poput njih. Htio sam da sve riješimo mirnim putem. Novac sam uplatio investitoru. Čist sam kao suza u ovom haosu! Dijete mi je pretrpjelo šok i mora ići psihologu. Supruga je doživjela da je guraju nasilnici. Molim policiju i državu da reagiraju.

Moram napomenuti da sam prije no što sam kupio stan pričao sa komšijama. Svi su mi rekli da nije kupljen. Sa svima sam u odličnim odnosima, čak mi je jedan s trećeg kata namještao vrata.

Komšije su me i obavijestili šta se događa. Očito je da su ovi samo čekali trenutak da nisam u stanu da ulete u njega. Nisu mi samo izbacili stvari iz stana, već su mi ukrali i novac iz njega”, rekao je Jovanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje