Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Antivakseri u Srbiji privedeni na saslušanje

Preuzmite sliku

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Srbiji ispitalo je četiri osobe koje se sumnjiče za iznošenje lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem koje su dovele do uznemirenja javnosti.

Svi osumnjičeni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi mjeru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije.

Predložena mjera se odnosi na grupe koje administriraju ili učestvuju u komunikaciji i ukoliko ova mjera bude određena, a nepoštovana, Tužilaštvo će postupiti dalje u skladu sa zakonom, prenio je Tanjug.

Jedna osoba će biti naknadno pozvana na saslušanje, dok je protiv supruga predsjednika pokreta “Živim za Srbiju” ljekarke Jovane Stojković, čiji je stan pretresen, podnesena krivična prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju služene dužnosti Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Suprug Jovane Stojković, Vladimir Stojković, jutros je prilikom pretresa njihovog stana ušao u raspravu sa pripadnicima SBPOK-a, dok je cijeli pretres snimao telefonom.

U Beogradu je danas, prema navodima medija, privedeno pet osoba zbog širenja lažnih informacija u vezi sa vakcinacijom, a među njima je i predsjednik pokreta “Živim za Srbiju” Jovana Stojković, psihijatar i protivnik vakcinisanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,