Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog napuštene torbe francuska policija privremeno ispraznila plato ispred Louvrea

Preuzmite sliku

Zbog napuštene sumnjive torbe, francuska policija privremeno je evakuirala plato u centru Pariza na kojem će se biračima, nakon objavljivanja preliminarnih rezultata predsjedničkih izbora, večeras obratiti kandidat Emmanuel Macron.

Policija je ispraznila plato ispred pariskog muzeja Louvre, a povod za alarmiranje snaga sigurnosti bila je napuštena torba koju je policijski pas otkrio u dijelu platoa koji je rezerviran za medijske ekipe koje će pratiti Macronovo obraćanje u izbornoj noći.

Plato je ponovo otvoren nakon što je policija utvrdila da ne postoji sigurnosna prijetnja.

U drugom krugu predsjedničkih izbora u Francuskoj natječu se Emmanuel Macron i Marine Le Pen, a Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje saopćilo je da je do 12 sati zabilježena izlaznost od 28,23 posto registriranih birača.

Predsjednički izbori u Francuskoj održavaju se u sjeni vanrednog stanja u toj zemlji i uz pojačane mjere sigurnosti u kojima je angažirano blizu 50.000 policajaca, vojnika i žandara.

Biračka mjesta šitom Francuske zatvaraju se večeras u 20 sati po lokalnom vremenu, a preliminarni rezultati se očekuju nekoliko sati kasnije.

Posljednje ankete predviđaju da lider pokreta En Marche Macron ima podršku 60 posto biračkog tijela, dok liderku Nacionalnog fronta (FN) Le Pen podržava 40 posto birača. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,