Subota, 22. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Više od 200 mrtvih ptica “padalo poput kiše” po automobilima i ljudima

Preuzmite sliku

U gradu Ferrol na sjeverozapadu Španjolske pronađeno je 200 mrtvih ptica čvoraka. Nacionalni mediji objavili su da su ptice “pale poput kiše” ispred bolnice.

Mrtvi čvorci padali su na automobile i pješake ispred bolnice Juan Cardona u tom malom atlantskom gradu. Lokalna policija potvrdila je da niko nije ozlijeđen.

“Izašli su iz drveća u zoni hitne pomoći bolnice, poletjeli nekoliko metara i strmoglavili se na trotoar”, rekao je Mapi Rodríguez, predsjednik lokalnog udruženja stanara, a prenosi Express.

Regionalni odjel za okoliš prikupio je dvije mrtve ptice za analizu. Rodríguez je dodao kako mještani nestrpljivo čekaju rezultate analiza, no da su im inspektori koji su izašli na teren rekli kako vjerojatno neće biti jednostavno otkriti uzrok ovog pomora.

Tajanstveni incident podsjeća na smrt 225 čvoraka na cesti u Angleseyu, u Sjevernom Walesu 2019. godine, prenosi RTL. Narednik Rob Taylor iz policije Sjevernog Walesa tada je tvrdio da su rezultati veterinarskog pregleda pokazali kako je pomor ptica vjerojatno povezan s izbjegavanjem lošeg vremena ili grabljivaca. U policijskom je izvješću stajalo da se vjerojatno stražnji dio jata nije na vrijeme uzdigao bježeći od opasnosti, zbog čega je udario o tlo i ptice su preminule.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,