Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ukrajinci bijesni na Elona Muska: Zbog tvoje odluke Rusi raketama ubijaju civile i djecu

Preuzmite sliku

Kao što je ranije spomenuto, vijest da je Elon Musk odlučio opstruirati veliki ukrajinski napad na rusku pomorsku flotu izazvala je oštar odgovor.

Možda najoštrija kritika suosnivača Tesle preko noći stigla je iz samog Kijeva, a Mihajlo Podoljak, viši savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog dao je oštro sročenu izjavu, okrivivši ga za ubijanje djece.

“Ponekad je greška mnogo više od greške. Ne dozvoljavajući ukrajinskim bespilotnim letjelicama da unište dio ruske vojne flote putem Starlinka, Elon Musk je dozvolio ovoj floti da ispaljuje rakete Kalibr na ukrajinske gradove. Kao rezultat toga ginu civili, djeca. Ovo je cijena koktela neznanja i velikog ega”, rekao Podoljak.

On se zapitao zašto neki ljudi tako očajnički žele da brane ratne zločince i njihovu želju da počine zločine?

“I da li sada shvataju da čine zlo i podstiču zlo?”, rekao je Podoljak.

Ovo predstavlja značajno odstupanje u pristupu Kijeva Musku, kojeg su prvi put oštro kritikovali.

Najnovija dešavanja svakako ne doprinose smanjenju bijesa prema Musku nakon prošlosedmične studije Evropske komisije koja je utvrdila da je Twitter pod njegovim vlasništvom, posebno kroz “ukidanje njegovih sigurnosnih standarda”, igrao značajnu ulogu u širenju ruske propagande o ukrajinskom ratu.

Također slijedi brojne izvještaje da je Musk vodio nekoliko razgovora s Vladimirom Putinom od ruske invazije na Ukrajinu – tvrdnje koje je vlasnik SpaceX-a demantovao.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,