Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubio trudnu bivšu djevojku, prije zločina na Instagramu ostavio jezivu poruku

Preuzmite sliku

Uviđaj je pokazao da je napadač prvo istukao Ballan po licu, a zatim najmanje sedam puta izbo u grudi

Vanessa Ballan (27) pronađena je mrtva u selu Spineda di Riese Pio X, u italijanskoj pokrajini Treviso. Trudnica je živjela sa suprugom Nicolom Scapinellom. Uzbunu je digla komšinica koja je nazvala nadležne vlasti.

Policija za ubistvo sumnjiči državljanina Kosova Bujara Fandaja (41) kojeg je žrtva poznavala od ranije i kojeg je prošlog oktobra prijavila zbog uhođenja, piše Euronews.

Uviđaj je pokazao da je napadač prvo istukao Ballan po licu, a zatim najmanje sedam puta izbo u grudi. Njezin suprug je za vrijeme napada bio kod kuće te se sada nalazi u stanju šoka. Policija za sada nije pronašla oružje kojim je počinjeno ubistvo.

Par, koji je u braku od 2012., ima četverogodišnjeg sina. 27-godišnjakinja je bila u trećem mjesecu trudnoće s drugim djetetom i radila kao prodavačica u Eurospinu.

Blic navodi kako je Fandaj neposredno nakon ubistva na Instagramu i TikToku objavio pjesmu sa stihovima: “Takav sam, odmah ti dajem srce, transparentnost i iskrenost, ali ne pomišljaj na to da me zaj..eš jer ako mi ispadneš iz srca, nećeš se vratiti tamo.”

Nedugo poslije je objavio fotografiju na kojoj se vidi slovenska granica. No, to je očito bio pokušaj zavaravanja policije koja ga je jučer navečer pronašla i uhapsila nedaleko od njegove kuće u Altivoleu.

Fandaj je vlasnik male firme “7 Color”, a dane je provodio na gradilištima u okolici. U pauzama za ručak je najčešće jeo sendviče koje je kupio u samoposluzi u kojoj je radila žrtva.

Pretpostavlja se da su Ballan i Fandaj bili u kraćoj vezi, ali da je on kasnije postao njome opsjednut. Supružnici su ga 25. oktobra prijavili zbog uhođenja. Dva dana kasnije, 27. oktobra, policija mu je pretresla kuću i zaplijenila tri telefona te se činilo kako se nakon tog događaja smirio.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,