Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Njemačkoj strožiji uslovi za radnike: Previše je onih koji dolaze i žive na račun države, treba raditi i zaraditi

Preuzmite sliku

Izbjeglice koje dolaze u Njemačku ne bi trebale više dobivati novac u gotovini, već u obliku tzv. “kredita” na platnoj kartici.

Naime, savezna i državna vlada trenutno raspravlja o promjeni beneficija za tražitelje azila. Savezna vlada trebala bi stvoriti uslove za jedinstvenu platnu karticu u cijeloj zemlji, zahtijevaju premijeri saveznih zemalja, s izuzetkom Bremena, u zajedničkoj rezoluciji. Njemački FDP želi smanjiti nivo naknada migrantima. Prema tome, trebalo bi biti moguće pod strogim uvjetima smanjiti nivo naknada gotovo na nulu, ako je jasno da je druga država članica EU odgovorna za osobu koja traži zaštitu u skladu s Dublinskom konvencijom.

To znači, da svako ko je ušao u Njemačku preko druge zemlje EU teško da bi trebao dobiti bilo kakvu potporu. Time se žele izbjeći mogući poticaji za dolazak u Njemačku, javlja Fenix Magazin.

Naime, sve veći broj ilegalnih migracija pogađa Evropu. Kao ciljana zemlja, slična Njemačkoj, u fokusu je Austrija. Prošle nedjelje su ministar financija Christian Lindner (44, FDP) i ministar pravosuđa Marco Buschmann (46, FDP) već pozvali na smanjenje beneficija za osobe koje u drugim državama EU imaju pravo na humanitarnu zaštitu, no oni to odbijaju, jer bi radije otišli u Njemačku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,