Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sumnja policije: Šest dana prije masakra u Pragu ubio čovjeka i bebu u šumi?

Preuzmite sliku

David Kozak koji je je danas u Pragu ubio 14 osoba, uključujući i sebe, a prije toga i vlastitog oca sada je i prvoosumnjičeni za ubistvo 32-godišnjeg muškarca i njegove dvomjesečne kćerke koje se desilo prije šest dana u selu nedaleko od Praga.

Ove informacije saopćio je šef Češke policije Martin Vondrašek na konferenciji za novinare. Također, broj smrtno stradalih je revidiran sa 15 koliko je ranije bilo javljeno na 14. Šef policije je istakao i da je napadač žrtve birao nasumično.

Prije šest dana nepoznati je napadač u šumi iz vatrenog oružja ubio odraslu osobu i dijete, a kako prenose mediji, žrtve su tridesetdvogodišnji muškarac i njegova dvomjesečna kćer.

“Policija je očito na vrijeme intervenirala kako bi spriječila još tragičniji tok današnjeg masakra na FFUK-u. U zgradi fakulteta otkrivena je velika količina oružja i municije. Policija radi na verziji da je napadač s FFUK-a odgovoran i za dvostruko ubojstvo u Klanovičku, odnosno napad koji je jednako teško predvidjeti, kao što je današnja pucnjava na fakultetu. Ova se verzija čini vrlo vjerovatnom s obzirom na ono što je policija pronašla u kući napadača. Više informacija policija će dati sutra ujutro”, objavio je ministar unutrašnjih poslova Češke Vit Rakušan.

Rakušan je upozorio i da je dijeljenje dezinformacija o napadu vjerovatno osmišljeni napad “ruske farme trolova”.

Napadač u Pragu je bio student Filozofskog fakulteta David Kozak. Napadača je navodno inspirisala 14-godišnja Ruskinja koja je izvela sličan napad početkom mjeseca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,