Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šokantan slučaj u Njemačkoj: Ubio suprugu 2016., pa tijelo ponio kada se selio u novu kuću

Preuzmite sliku

U ponedjeljak je na Zemaljskom sudu u Aachenu počelo suđenje 41-godišnjem Manfredu G. kojeg se sumnjiči da je 2016. godine ubio svoju suprugu u kući u Gillrathu.

Slučaj se smatrao zatvorenim sve dok u augustu prošle godine nije pronađeno tijelo ubijene Dorote koja je u vrijeme ubistva imala 29 godina. Tijelo je pronađeno u novoj kući u kojoj je 41-godišnjak živio sa svojim sinom i novom partnericom. Na sudu je rečeno kako je 41-godišnjak ostatke tijela ponio sa sobom nakon što se iselio iz stare i preselio u novu kuću, prenosi Fenix Magazin

Kako javljaju njemački mediji, Poljakinja Dorota je nestala 8. oktobra 2016. godine. U to je vrijeme sa suprugom i sinom živjela u gradiću Süsterseelu. Tog dana, kako je priopćilo državno odvjetništvo, mlada je žena razgovarala sa svojim novim dečkom. Dorota se htjela rastati od supruga. Htjela se s novom ljubavi i sinom preseliti u južnu Njemačku. Dorotin suprug je u oktobru 2016. sam otišao na policiju i prijavio nestanak supruge. Prema informacijama istražitelja, Manfred G. je izjavio da se posvađao sa suprugom nakon čega je ona jednostavno pobjegla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,