Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slovenac bacao novac u zrak: 80-godišnjak podijelio više od pola miliona eura

Preuzmite sliku

“Bilo je kao na filmu”, rekao je za slovenački portal jedan od učesnika rođendanske proslave.

“Kada su novčanice počele letjeti zrakom, prvo smo mislili da je papir ili smeće”, rekao je jedan od gostiju na proslavi rođendana 80-godišnjaka u poznatoj gostionici u Črenšovcima u Prekmurju, u Sloveniji. Na veliko iznenađenje svih, to nije bio običan papir, a kamoli smeće. Bio je to novac. Mnogo novca!

Kako prenosi portal sobotainfo.com, Ferdinand Godina iz Dolnje Bistrice kod Lendave prošle je srijede proslavio svojih počasnih 80 godina. Tom prilikom pozvao je rodbinu i prijatelje u gostionicu u Črenšovcima i tamo im priredio ne samo zabavu, već i iznenađenje koje vjerovatno neće zaboraviti do kraja života.

Ferdinand je sa 24 godine napustio rodnu Dolnju Bistricu i trbuhom za kruhom krenuo. Put ga je odveo u Kanadu, gdje je radio kao zavarivač i instalater centralnog grijanja, a penzionisan je 2006. godine kao serviser kuće. Međutim, Ferdinand je zaradio i bogatstvo na nekretninama u zemlji preko okeana. Na proslavi svog 80. rođendana, Ferdinand je očigledno odlučio da podijeli dio svog bogatstva.

Počelo je prilično pristojno. Kako prenosi sobotainfo.com, Ferdinand je prvobitno trebao novac podijeliti među bliskim rođacima, ali je na kraju počeo da baca hrpe novca u zrak i za ostale goste. Ukupno bi, kako navodi portal, trebalo da podijeli čak 600.000 eura. Portal ne prenosi koliko je gostiju bilo na proslavi i koje je novčanice Ferdinand bacio u zrak, ali je neimenovani gost dobro opisao kako je sve to izgledalo. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,