Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pljačkaši koji su ukrali nakit vrijedan tri miliona eura u Parizu uhapšeni u autobusu za Beograd

Preuzmite sliku

Dvije osobe uhapšene su večeras, dan nakon pljačke juvelirnice “Chaumet” u Parizu, a značajan dio plijena pronađen je upravo kod njih.

Prema istrazi, počinilac i njegov saučesnik iznajmili su sobu u hotelu u trećem kvartu Pariza. Pretres sobe pružio je policiji potrebne tragove. Poilcajci su shvatili da su dvojica optuženih upravo krenuli autobusom u Beograd.

Iz juvelirnice je ukraden nakit u vrijednosti između dva i tri miliona eura, a lopov je u radnju ušao oko 17 sati, a na glavi je imao kapuljaču.

Snimci sa nadzornih kamera prikazuju da se muškarac najprije pravio da želi da kupi nakit, te su ga radnici izvadili iz vitrina. On je tada izvukao pištolj i uzeo plijen, a potom pobjegao na električnom trotinetu.

 • Javno tužilaštvo u Parizu odlučilo je da na slučaju sarađuju BRB i Regionalno odjeljenje kriminalističke policije Pariza. Oni su se oko 13 sati zaustavili na odmorištu na auto-putu, gdje je autobus napravio pauzu.

  Jedna od korisnica društvene mreže Twitter našla se u spomenutom autobusu.

  “U Parizu se u utorak dogodila pljačka zlatare i odnesen je nakit u vrijednosti od 3 miliona eura. Jutros je iz Pariza ka Srbiji krenuo autobus prevoznika Fudeks, koji je zaustavljen na izlazu iz Francuske i u kom je pronđen dio ili cijeli plijen iz te pljačke. Dvije osobe su privedene”, napisala je ona na svom profilu i dodala da je policija pretresla sve torbe, uprkos već pronađenom plijenu.

  Vezano | Pljačkaš na skuteru ukrao robu vrijednu dva miliona eura 

  Obje uhapšene osobe su crnogorske nacionalnosti, starosti 54 i 44 godine. Kod njih je, navodno, pronađen i dio plijena.

  Oni su uhapšeni pod sumnjom da su izvršili “organizovanu oružanu pljačku i zločinačko udruživanje u cilju izvršenja krivičnog djela”.

  Radnja se nalazi u blizini Jelisejskih polja, a ova juvelirnica je širom svijeta najpoznatija po istorijskoj zgradi na trgu Vendome, koja je opljačkana 2009. godine. Tada je ukradeno drago kamenje u vrijednosti od 1,9 miliona eura.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,