Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je naljutilo Nijemce: Sa primanjem od 4.000 eura, ušteđenih 10.000 eura, automobilima od 40.000 eura traže pomoć od države

Preuzmite sliku

“Pojedinci su mu savjetovali prodaju automobila ili pronalazak dodatnog posla.”

Muškarac iz Njemačke (28) i njegova partnerica (26) očekuju dijete. Par ima mjesečne prihode od gotovo 4.000 eura, ušteđevinu od 10.000 eura, automobile u vrijednosti od 40.000 eura.

Uprkos tome, muškarac traži na koji način može ostvariti pomoć od države, jer je njegova partnerica trudna. Njegovo pitanje mnoge je razljutilo.

Kako je muškarac napisao u jednoj grupi na Facebooku, on i njegova nevjenčana partnerica zajedno imaju mjesečni prihod od 3.450 eura, od čega 500 eura izdvajaju za najam. Njegova partnerica je studentica koja prima stipendiju, dok je on u radnom odnosu, piše Fenix-magazin.

U detalje je opisao svoju situaciju

Objasnio je kako živi sa svojom nevjenčanom partnericom iako je ona prijavljena na drugoj adresi u drugom gradu.

“Imamo ušteđenih 10.000 eura u banci. Automobile u vrijednosti 40.000 eura smo prijavili na mene. Na kakvu pomoć sada imamo pravo”, zapitao je muškarac.

Naveo je još kako se boji kako će svi troškovi prijeći na njega kada stigne beba, te kako bi se on rado pripremio na vrijeme, te počeo odmah štedjeti. Naveo je kako se uprkos svemu raduje trudnoći.

Mnogi su burno reagirali

Njegova objava potaknula je mnoge na reakciju. Mali je bio broj onih koji su mu dali konkretan savjet.

S druge strane, veliki broj internet korisnika iznenađen je što uopće traži pomoć s obzirom na primanja. Mnogi su mu napisali kako ima dovoljno novca za život, te kako ne razumiju zašto tražiti pomoć od države.

Pojedinci su mu savjetovali prodaju automobila ili pronalazak dodatnog posla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,