Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon tri dana pronađeno dijete koje je nestalo u sibirskoj tajgi

Preuzmite sliku

Rusko dijete koje je nestalo u sibirskoj tajgi pronađeno je nakon tri dana, živo i zdravo, prenose ruski mediji i ministarstvo za izvanredna stanja.

Trogodišnji Tserin prošlog je vikenda nestao iz svog doma u udaljenom selu Tyva na jugu Sibira. Ostavljen bez nadzora, Tserin je išao za svojim psima koji su ga odveli u tajgu, šumu između tundre i stepa u kojoj se nalazi velik broj divljih životinja, od medvjeda i vukova do riseva i lisica.

Trodnevna potraga u kojoj je sudjelovalo više od stotinu policajaca i spasioca, psi i helikopter, nije dala rezultata. Dječak je naposljetku čuo kako ga zove njegov ujak, te mu je odgovorio. Nalazio se nekoliko kilometara od svojeg doma.

Prva stvar koju je dječak zatražio bila je njegova igračka automobil, prenose lokalni mediji.

Tserin je vjerojatno preživio jer nije paničario. Nakon što se izgubio najprije je pojeo čokoladu koju je imao u džepu, potom je pronašao suho mjesto ispod ariša i zaspao.

Mediji su malog dječaka prozvali Mowgli, po glavnom liku “Knjige o džungli”, književnom djelu engleskog pisca Rudyarda Kiplinga po kojem je napravljen istoimeni crtani film.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje