Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Medvedev: Njemačka se priprema za rat s Rusijom

Preuzmite sliku

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev ustvrdio je da se Njemačka priprema za rat s Rusijom, javlja Anadolu.

Medvedev je na društvenim mrežama govorio u vezi s curenjem audiosnimka razgovora oficira njemačkog zrakoplovstva o tome mogu li rakete “Taurus” uništiti Krimski most u znak podrške Ukrajini.

Tvrdeći da niko ne zna je li njemački kancelar Olaf Scholz bio upoznat s tim razgovorima, Medvedev je ustvrdio da u povijesti ima mnogo primjera kako je vojska mogla odlučiti ili potaknuti početak ratova u ime civilnih vladara, čak i ako oni nisu bili upoznati ili dali takav nalog.

“Doći će kod Scholza i reći: gospodine kancelaru, u Ukrajini je oboren projektil. Sudeći po vrsti i ruti, letio je za Berlin. Što će Scholz odgovoriti? Prilično jasno. Stoga su pokušaji časnika Bundeswehra (Njemačkih oružanih snaga) da svoje govore predstave kao igru ​​raketa i tenkova zlonamjerna laž. Njemačka se sprema za rat s Rusijom”, poručio je Medvedev.

Glavna urednica Russia Today (RT) Margarita Simonyan objavila je 30-minutni audiozapis, koji uključuje visoke pripadnike njemačkog ratnog zrakoplovstva koji raspravljaju o tome mogu li projektili Taurus tehnički uništiti Krimski most koji je izgradila Rusija na nezakonito pripojenom Krimskom poluotoku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,