Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuska pošta uvodi kabine za presvlačenje za online kupce

Preuzmite sliku

Francuska pošta La Poste postavlja kabine za online kupce koji žele što prije isprobati isporučenu robu i, ako im ne odgovara, odmah je vratiti pošiljatelju.

Jedna od pariskih pošta tako testira ormar u obliku žutog francuskog sandučića. Unutra se nalaze stolica, ogledalo i polica za odlaganje povratnih paketa, objavila je prije nekoliko dana francuska novinska agencija AFP.

U La Poste su se odlučili na eksperiment nakon što su shvatili da se mnogi kupci koji pakete preuzimaju u njihovim poslovnicama ubrzo vraćaju jer nisu zadovoljni kupovinom.

“Ideja je pojednostaviti živote naših korisnika”, poručuju iz pošte o inovaciji. Ujedno su izrazili nadu da će povećati promet na ovom računu. Kao i pošte u drugim zemljama, pad prometa pisama pokušavaju nadomjestiti paketskim prometom.

Posljednjih godina Francuska također bilježi značajan rast internetske trgovine. Potrošači kupuju široku paletu proizvoda, uključujući odjeću i obuću, koje često vraćaju.

Mali trgovci posebno su kritični prema eksperimentu La Poste jer se boje da bi im inovacija mogla naštetiti, upozorilo je francusko trgovačko udruženje koje predstavlja oko 450.000 malih trgovina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,