Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fotografija koja prikazuje sav užas tokom krvavog napada u Pragu

Preuzmite sliku

Češki predsjednik Petr Pavel izrazio je duboko žaljenje i iskreno saučešće porodicama žrtava pucnjave u centru Praga, javljaju češki mediji.

“Šokiran sam dešavanjima na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta. Želim da izrazim duboko žaljenje i iskreno saučešće porodicama žrtava. Želim da zahvalim građanima što su poštovali uputstva snaga bezbjednosti i maksimalno sarađivali”, rekao je Pavel.

Prema posljednjim podacima, 11 ljudi je poginulo, uključujući napadača, a oko 30 je ranjeno u napadu u centru Praga danas poslijepodne. Incident se dogodio oko 15.00 časova u zgradi na Trgu Jana Palaha u centru Praga.

Dio studenata Karlovog univerziteta u Pragu skrivalo se na krovu zgrade tokom pucnjave.

Fotografija grupe studenata pojavila se na društvenoj mreži X, a na njoj je skupina od deset osoba koji pogrbljeni čuče na samom rubu zgrade, drže se za vanjski zid zgrade nekoliko spratova iznad zemlje i pokušavaju vidjeti što se događa kroz prozor iznad.

Napadača, za koga se vjeruje da je djelovao sam, ubila je policija, a zgrada je evakuisana.

Premijer Petr Fijala otkazao je posjetu istočnom dijelu zemlje i on je na putu za Prag.

Novinska agencija ČTK javila je da je policija centralne Češke raspisala potragu za mladićem u vezi sa nasilnom smrću muškarca u regionu. Međutim, policija ne isključuje povezanost sa današnjom pucnjavom u centru Praga.

Policija je raspisala potragu za muškarcem rođenim 1999. godine u vezi sa nasilnom smrću muškarca rođenog 1968. godine. Druge informacije nisu poznate, a istraga je u toku, rekla je portparol policije Mihaela Rihterova agenciji ČTK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,