Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Erdogan: Turski narod je svim raspoloživim sredstvima uz azerbejdžansku braću

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako je ”jutrošnjim napadima na Azerbejdžan Armenija još jednom pokazala da predstavlja najveću prijetnju miru i stabilnosti u regiji”.

Turski narod je i danas, kao i uvijek do sada, svim raspoloživim sredstvima uz svoju azerbejdžansku braću“, naveo je Erdogan u poruci objavljenoj na Twitteru.

Turski predsjednik Erdogan je također kazao kako međunarodna zajednica ”još jednom pokazuje kako ima dvostruke standarde i na primjeru neadekvatnog odgovora na provokativnu agresiju Armenije”.

“I Minsk trojac, koji se skoro 30 godina ponaša nemarno, je nažalost daleko od djelovanja u pravcu rješavanja problema. Pozivamo armenski narod da se izbore za svoju budućnost naspram vlasti i onih koji ih guraju u propast i koriste kao marionete, a pozivamo i cijeli svijet da stane uz Azerbejdžan u njegovoj borbi protiv okupacije i zla“, poručio je Erdogan.

Erdogan je naveo da je danas telefonom razgovarao sa azebejdžanskim kolegom Ilhamom Aliyevom i da se još jednom uvjerio u njegovo odlučno i čvrsto držanje.

Dodao je da je u tom razgovoru ponovio kako će Turska nastaviti podršku Azerbejdžanu i tamošnjem bratskom narodu pod sloganom “jedan narod, dvije države“. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje