Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dječak porijeklom iz Srbije osumnjičen da je u Njemačkoj zadavio djevojku

Preuzmite sliku

Petnaestogodišnji tinejdžer čiji je otac porijeklom iz Srbije zadavio je svoju djevojku u šumi u blizini Ulma, a nakon toga je pozvao policiju i rekao šta je uradio, pišu njemački mediji.

Tinejdžerka koju je ubio Manuel pronađena je nakon zločina koji se desio prošli četvrtak živa ali nepomična na mjestu koje je on naznačio, ali je preminula od posljedica gušenja u bolnici na novogodišnju noć.

“Ono što se za sada zna o slučaju jeste da je osumnjičeni u srijedu nešto prije ponoći pozvao policiju i, prema navodima istražitelja, rekao da je ubio svoju djevojku. Policajci su je pronašli beživotnu na šumskoj stazi u blizini okruga Wiblingen. Žrtvi je pružena prva pomoć, prvo je reanimirana i odvezena je u kliniku. Međutim, stanje se smatralo izuzetno kritičnim sve dok 15-godišnjakinja konačno nije izgubila borbu za život”, navodi Bild.

Manuel prilikom hapšenja nije pružao otpor, a vjeruje se da je motiv zločina ljubomora. Policija je analizirala profile na društvenim mrežama i pronađene su fotografije kako se drže za ruke nekoliko dana prije zločina.

“Pozadina zločina je nejasna. Na primjer, važno je razjasniti da li se mladi par sreo u šumi ili je žrtva možda tamo bila namamljena. Stručnjaci sada analiziraju podatke sa mobilnih telefona”, navodi Bild. Tinejdžer je od četvrtka u pritvoru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,